LEEF!

Als het weekend is heb ik altijd een hele kar vol met leuke dingen. En die kar verschild van zwaarte. Soms valt er ook wel wat uit de wagen, dat komt dan omdat ik een feestje heb gehad en teveel gezopen heb. Ik ben wel altijd de BOB, maar maak er maar van: Het was een late, en kon het niet laten. Het was laatst zelfs zo uit de hand gelopen: ik kom thuis, zeg tegen mijn moeder: mag ik wat zonder alcohol, omdat het kan? Doe maar Radler 0.0. Had het lied van Andre Hazes Jr. in mijn hoofd: LEEF. Als dat niet in mijn kop verscheen, had ik wel in kunnen pakken, want dan had ik het gevoel gehad dat ik even weg was van de wereld. Maar iedereen is van de wereld, en de wereld is van iedereen. Door zetten kom je verder. Dat weet ik als geen ander. Maar anderen kun je niet veranderen, je kunt wel jezelf groter maken. Want ik ga ervoor, dat zegt een keeper ook. Mijn opa is vroeger voetballer geweest. En als zijn team een goal had gemaakt, kleedde hij zich uit. Hij gaf zichzelf bloot.

En dat is de kunst van leven.