Ladder

Het was een schooljaar met grote ups en kleine downs, ik probeer de negatieve kanten van momenten altijd om te turnen naar een positief ogenblik. Omdat de maatschappij zo te neergeslagen leeft, blijkt optimisme op te vallen. Maar denk eraan: als we allemaal pessimisten worden, is er geen haan die meer kraait want hij denkt dan: kukele stik er maar mee. Wat ik maar wil meegeven is: met negatief denken blijft de ladder laag, met positief denken is hij verstelbaar in alle hoogtes. Goed, terug naar de orde van de dag: het schooljaar. Een van de hoogtepunten van het jaar was toch wel de Buitenlandse Reis, waar ik een toffe tijd heb beleefd, zonder beperkingen. En mag van geluk spreken (is nog maar de vraag of jullie me kunnen verstaan, maar dat geheel ter zijde) dat ik de hele dag meiden om mee heen had. Nu is het lekker tijd vakantie, en dan denk ik na over dingen die ik het vorige schooljaar verkeerd gedaan heb. En die deel ik dan met vrienden die dicht bij mij staan (want die kunnen wel staan, een paar. Het is niet mijn bedoeling om selectief te zijn.) Meestal zeggen ze dan: niet erg, want je hebt niets fout gedaan. Je wou gewoon iets nieuws gaan proberen. Ik wens jullie een fijne vakantie.